P1070383.JPG P1070559.JPG P1070576.JPG P1070598.JPG

SO Middenbouw

Hallo allemaal,

Wij zijn 6 jongens en 3 meisjes van 6 en 7 jaar. Daan, Esmay, Gerrit, Julian, Noan, Lorenzo, Julia, Bjorn en Indy.

Iedere ochtend beginnen we met de klok. Steeds mag iemand daarbij helpen. We kijken naar de dag en datum en wat we allemaal gaan doen. Daarna mag er iemand helpen bij het weerbericht.

Na de klok gaan we lezen in niveaugroepen. We leren de letters, lezen woorden en beginnen met het lezen van korte zinnen. Ook doen we voorbereidende schrijfoefeningen en spelletjes uit de motoriekkist.

Na de ochtendpauze rekenen we met concreet materiaal, we oefenen de telrij/begrippen/hoeveelheden bij het juiste getal.

In de middag doen we verschillende dingen. Op maandag komt Rita, onze logopediste, bij ons in de groep. Zij biedt ons nieuwe woorden aan die passen bij het thema. We werken volgens de visie OGO (ontwikkelings gericht werken). We mogen regelmatig zelf dingen kiezen die we willen leren binnen het thema.

Ook maken we op maandag muziek; lekker zingen en werken met instrumenten en natuurlijk dansen.

Op maandag gaan we gymmen in de gymzaal met Martijn en op woensdag gaan we met de bus naar het zwembad om te zwemmen.

Op dinsdag is er tijd om te knutselen en tekenen. We maken vaak dingen die passen bij het thema of seizoen.

Donderdagmiddag hebben we speluur van Irma, die bij ons op school spelbegeleiding geeft. We doen dan leuke spelletjes in de gymzaal.

Ook werken we op een aantal middagen over PAD (blij en verdrietig) we oefenen onze emoties, koppelen deze aan situaties en spelen van alles uit.

Geregeld is er ook tijd om te kiezen op basis van het kiesbord. We hebben een bouwhoek, huishoek, leeshoek, water/zandtafel en allerlei materiaal/speelgoed om mee te werken aan tafel.

Groetjes,
SO-middenbouw