P1070383.JPG P1070559.JPG P1070576.JPG P1070598.JPG

SO Middenbouw

Hallo, wat leuk dat je komt kijken wat wij in onze klas allemaal doen!

Wij zijn 7 jongens en 1 meisjes in de leeftijd van 5 tot 8 jaar. Daan, Esmay, Jorrit, Teun, Jelle, Jaap, Gerrit en Julian.

Iedere ochtend mogen we helpen met de klok. Dan bespreken we welke dag het is, de datum, het dagritme en het weerbericht.

Daarna gaan we altijd lezen in niveaugroepen, we leren alle letters, lezen woorden en beginnen met korte zinnen.

We doen daarnaast ook voorbereidende schrijfoefeningen en doen spelletjes met de motoriekkist.

Na de ochtendpauze rekenen we met concreet materiaal, we oefenen de telrij/ begrippen/hoeveelheden bij het juiste getal/meten.

In de middag hebben we tijd voor mondelinge taal. Onze logopediste Rita komt in de klas om nieuwe woorden aan te bieden. De woorden sluiten aan bij het thema die we op dat moment hebben. We werken volgens de visie OGO(Ontwikkelings Gericht Onderwijs), kinderen hebben inspraak in welke kant het thema opgaat, om de kennis die ze ervan hebben te verdiepen.

Natuurlijk wordt er ook muziek gemaakt, lekker zingen en dansen met instrumenten. We vinden dansen vooral erg leuk!

We gymmen in de gymzaal met Martijn, gaan op woensdag met de grote bus naar het zwembad!

We hebben speluur en maken kennis met nieuwe vormen van spel, daarnaast knutselen we ook graag. We maken cadeautjes voor onze ouders en maken mooie dingen rondom het thema.

Met PAD(blij en verdrietig) oefenen we onze emoties, koppelen we deze aan de juiste situatie en spelen we van alles uit.


Groetjes SO-middenbouw